Békéltető Testület közleménye – CCC Hungary Shoes Kft.

Celldömölki lakos magánszemély fogyasztó 2019. április 18. napján 17.900,-Ft értékben vásárolt lábbelit a CCC Hungary Shoes Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 53. szám alatti székhelyű vállalkozás Pápán levő üzletében. Fogyasztó 2019. július 13-án a vállalkozás Győrben levő üzletében nyújtott be szavatossági igényt, a lábbeli cseréjét kérte. Fogyasztó a lábbeli sarkának, belső kéreg részének elkopására, illetve a lábbeli járó talp ragasztásának folytonosságbeli hiányosságára hivatkozott. A folytonossági hiányokat a vállalkozás javította, de a fogyasztónak a cserére való igényét a kéregrész meghibásodása miatt a beszerzett szakvélemény alapján elutasította. 

A fogyasztó ezt követően fordult a Békéltető Testülethez.

A Békéltető Testület az ügyben meghallgatást tűzött ki, melyen a vállalkozás képviselője 30 %-os vásárlási utalványt ajánlott fel a fogyasztó részére, azonban a fogyasztó azt nem fogadta el.

A Békéltető Testület szakértő testületi tagja szemrevételezéses vizsgálat alapján megállapította, hogy a lábbeli nagyon megkímélt állapotú, semmiféle külsérelmi nyom nem látható rajta. A lábbeli kéreggel nem rendelkezik, ez önmagában nem hiba, de az alkalmazandó bélésnek meg kell felelnie a tartó és a kopásállósági funkcióknak. 

A lábbeliket összevetve a két cipő hossza között 2-3 mm különbség van a talprésznél mérve, ez is jelezhet hordhatósági problémákat. 

A Békéltető Testület felhívta a vállalkozást, hogy 15 napon belül cserélje ki a fogyasztó által 2019. április 18. napján 17.900,- Ft-ért vásárolt Puma 36527803 ST Runner típusú férfi lábbelit.

A vállalkozás az ajánlásnak nem tett eleget. – BT/166/2019.