Békéltető Testület közleménye – Rapcity Hungary Kft.

Szombathelyi lakos magánszemély 2019. október 7. napján vásárolt az internetes termékértékesítéssel foglalkozó Rapcity Hungary Kft. 1073 Budapest, Kertész u. 24-28. szám alatti vállalkozástól 24.000,-Ft értékben.

Reklamációs jegyzőkönyvet kellett benyújtania 2019. december 19-én és a cipőt vissza is küldte a vállalkozás részére. Ők ezt megvizsgáltatták és a szakértő szakvéleménye szerint a bekövetkezett hiba a sarok kéreg résznél történő deformitás, műanyag résztörés, belső betét műanyag törése hordási rendellenesség, illetve a cipő felvételének problémája miatt következett be. 

A lábbelit a fogyasztó élvonalbeli utánpótlás csapatban versenyszerűen kosarazó gyermeke részére vásárolta, aki komoly edzésmunkát végez, így ezt a terhelést a cipőnek bírnia kellett volna. Álláspontja szerint ennek a lábbelinek nem szabadott volna eltörnie, bírnia kellett volna a versenyszerű sportolás okozta kihívásokat.

A Békéltető Testület előtti eljárásban alávetéses nyilatkozat hiányában a Békéltető Testület érdemben vizsgálta a fogyasztó kérelmét, és döntése során a Ptk. jótállásra és szavatosságra vonatkozó előírásait alkalmazta.

A Békéltető Testület felhívta a vállalkozást, hogy 8 napon belül cserélje ki a fogyasztó által 2019. október 7. napján vásárolt férfi sportcipőt.

A vállalkozás az ajánlásnak nem tett eleget. – BT/12/ 2020.